Waantje krijgt de knarser

Caroline Ligthart wil heel graag 800 exemplaren weggeven aan de Vereniging van Ouders, Kinderen en Kanker. De boeken gaan in informatiekoffertjes die op lagere scholen worden gebruikt. Vinyl voor Elkaar heeft met een kleine bijdrage in de kosten geholpen om dit tot stand te laten komen

Inhoud
Waantje woont op de horizon tussen de Horizonnetjes. Met haar verrekijker houdt ze hen in de gaten. Ze voorkomt veel ongelukken met haar Meteen-Helpen-Bij-Domme-Dingenkoffertje. Maar als Waantje opeens de knarser krijgt, gaan de Horizonnetjes voor Waantje zorgen. Hoe moeten ze dat aanpakken? Misschien kan Rader iets uitvinden zodat Waantje zich wat minder ziek voelt? Of kunnen de Horizonnetjes een Vergeethut bouwen? Dan vinden de Horizonnetjes een gigantische niet-machine. Als je in zijn bek gilt wat je niet wilt, dan gebeurt het ook niet. 
Maar werkt die niet-machine wel? Oma Droes maakt zich zorgen. En dan is er nog iets. Geen Horizonnetje heeft gerekend op de komst van Afval, het jongetje dat het liefst stookt en pest. Hij schopt alles in de war. 

?Je kunt op heel veel manieren ziek zijn, dat weet Waantje als geen ander. Zij en de Horizonnetjes laten je zien wat voor trucjes je kunt gebruikten om het ziek-zijn te verlichten. Daar heb je geen medicijnen voor nodig. Je hebt het allemaal in huis. De kracht van je fantasie, bijvoorbeeld. Waantje leert je hoe je met een kleine gedachte een grote verandering kunt inzetten. En als Waantje het kan, kun jij het ook!

Een nieuwe horizon
Mijn grootste wens is dat ik een baken heb gemaakt. Niet alleen voor zieke kinderen, maar zeker ook voor de ouders, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes. Ik hoop dat met het lezen ervan de ellende even wordt vergeten. Dat Waantje en haar Horizonnetjes inspiratie zijn om het via een andere weg te doen. Eén waar tijdens een zware tijd gekozen wordt voor de lichtste route. Ik heb hem zelf gelopen, daardoor kan ik hem aanwijzen.

Aart Staartjes: 'Een boek schrijven voor kinderen met kanker is een onmogelijke opgave. Maar Caroline Ligthart verzon een sprookjes wereld waarin niets raar is, zelfs geen boosaardige ziekte. Een geweldige vondst van de schrijfster, die zieke kinderen zeker zal aanspreken en troosten. MOOI.’Voor meer info, klik op bovenstaand plaatje.

Volg Waantje op Facebook
Waantje krijgt de knarser